Efterårsferie, kastanjer og Legoland.

Forventning

fullsizerender-01d

fullsizerender-004

Efterår er for mig ensbetydende med, at der bliver mere hygge og tændte stearinlys inden døre. Den mørke tid sætter nogen begrænsninger i vores hverdag, og mange mennesker oplever den også som trist, eller direkte deprimerende. I perioder har det også været svært for mig, at finde overskud og energi, når mørket tager sit indtog, og det både er mørkt, når man tager af sted om morgenen, og når man igen er hjemme fra job om eftermiddagen. Jeg vil ikke være trist, og jeg vil ikke have, at mine børn oplever denne årstid som trist. Derfor hygger vi meget indendøre med levende lys, hjemmebag og varmt kakao.

Ja og nu er der jo godt nok stadig næsten to måneder til juleaften, men herhjemme begynder mine forberedelser ligeså stille nu. Jeg elsker jul – og alt den hygge der følger med. Børnenes forventningerne og stemningen, når der er pyntet op alle steder. Jeg er ret traditionel omkring julen, og det betyder for mig, at juletræet kommer ind tidligt, børnene skal have kalendergaver – vi skal bage sammen og hele hytten skal pyntes. Jeg glæder mig! Nok ikke så for mig selv, men mere for mine børn. Jeg glæder mig over at opleve hvordan de nyder familiens traditioner, og hvordan deres forventning til december og juleaften også ændrer sig/udvikler sig år for år. Julen er en gavetid – ingen tvivl om det. Det fylder meget for børnene – både på godt og ondt. Der er kalendergaver og/eller adventsgaver, pakkespil, julegaver og måske julemarkeder. Der er slik og godter alle vegne, og det kan i alt dette virkelig være svært, som barn, at begrænse sig, eller tage sig tid til at glædes over det. Jeg kan godt forstå børnene, men jeg vil bare også rigtig gerne lære mine egne, at glæde sig med hinanden – også selv om det ikke lige er din egen tur til at få en gave eller lignende. Nu har vi jo 4 børn i hytten, og jeg laver altid kalenderpakker til dem. Her har jeg fundet en rigtig fin måde, så det ikke for mig bliver 96 små pakker jeg skal finde, men derimod 24 pakker – i alt. Så skiftes de til at få en gave, og hver 5. dag er der en fællesgave. På den måde har de også lært, at det kan være hyggeligt, at glædes over hvad søster eller bror får, og selv vente på egen tur. At kunne glædes over andres glæde syntes jeg faktisk er en rigtig god evne, at give dem med videre i livet.

Billederne i indlægget er fra en boligreportage som Alt for damerne bragte sidste år. Fotografen bag billederne er Anitta Behrendt. Meget er forandret i huset siden da, men traditionerne omkring vores jul varer ved <3

 

fullsizerender-017 fullsizerender-013 fullsizerender-011 fullsizerender-009 fullsizerender-007 fullsizerender fullsizerender-01b fullsizerender-002 fullsizerender-00d fullsizerender-00b

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferie, kastanjer og Legoland.