Nyt år - tanker om de små glimt af lykke og det store tilbageblik.

Endelig weekend og hjemmelavede donuts.

img_9076

img_9075

Overskriften lyder måske lidt mærkelig, når vi først startede skole og arbejde onsdag, men vi startede desværre 2018 med influenca. Det var derfor mega hårdt da vækkeuret ringede onsdag morgen, og man tydeligt kunne mærke eftervirkningerne af flere nætters søvnunderskud i hele kroppen. Men nu er vi igang – mere eller mindre friske, og endelig er det også weekend, hvor vi lige kan komme helt ovenpå igen. Jeg havde lovet Martha-Amanda at vi skulle bage og pynte donuts i dag, så det fik vi da lige det meste af eftermiddagen til at gå med. Mega lækre blev de – og taget i betragtning af, at det er min debut med donuts, synes jeg da også de blev ret fine.

Opskriften er nem, og det er super hyggeligt at lave sammen med børnene.

Hvis du har lyst til at prøve selv, finder du opskriften her nedenfor. Rigtig god fornøjelse.

Ca 15 donuts.

270 ml. sødmælk eller fløde

50 g. sukker

2 1/2 tsk

140 g. smør

2 æg

ca 550 g. mel

en knivspids salt

lidt vaniljesukker eller limeskal

Til stegning har jeg brugt vindruekerneolie. Det er lidt dyrere, men smagen er meget neutral synes jeg.

Fremgangsmåde:

Mælken lunes og røres sammen med sukker og tørgær. Smelt smør i en gryde og lad det køle lidt af. Pisk æggene sammen og rør dem ud i det smeltede smør. Hæld det hele sammen i en skål og tilsæt salt og mel lidt af gangen. Dejen røres godt på maskine i 5 – 7 minutter, til den er blød og elastisk. Dejen sættes til hævning i mindst 2 timer og gerne natten over i køleskab.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm tykkelse. Udstikkes med ring eller glas (jeg bruge en lille bagering og et snapseglas) Efterhæver på bagepapir i mindst 30 minutter. Olien varmes til 180 grader (hverken mere eller mindre), og ringene steges ca. 2 minutter på hver side (farven skal være gylden – ikke for mørk).

img_9073

 

Efter de er kølet af, kan du pynte med alt hvad hjertet begærer 🙂 Vi lavede en vaniljeglasur, en hvid chokolade glasur, en hindbærglasur og selvfølgelig en masse chokoladedrys og krymmel.

img_9077

 

Rina ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt år - tanker om de små glimt af lykke og det store tilbageblik.