Finnagården - Topperyd

Børneværelser med lopper og luksus

fullsizerender-00c

Det er ingen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for gamle møbler og interiør med sjæl og charme. Især på børneværelserne syntes jeg, at de gamle møbler er så fine at bruge i indretningen. Jeg synes det er så hyggeligt, at give et gammelt møbel en opdateret farve, og måske endda en ny funktion. De gamle møbler giver et rigtig varmt, hyggeligt og fantasifuldt udtryk på et børneværelse. For mig skal børnenes værelser være rum, hvor de både kan slappe af og udfolde sig i leg eller kreativitet. Barnets værelse er jo også en del af den helt almindelige udvikling – noget vi i den grad oplever hjemme hos os, med en børneflok på 4 i forskellige aldre. Når barnet er lille, har det ikke nødvendigvis brug for et rum. Det kender vi alle med små børn, der slæber legetøjet ud i køkken eller stue, så de kan lege i nærheden af mor og far. Småbørn har brug for at være tæt på os, men i takt med at de bliver ældre, trækker de sig måske mere og mere væk fra os og lukker døren til værelset, for at være alene (læs: smækker døren for at være i fred). Ønskerne til hvordan deres værelse skal være, ændrer sig også i takt med denne udvikling. De bliver mere og mere selvstændige i forhold til hvad de synes er pænt osv., og den selvstændighed tænker jeg er rigtig vigtig faktisk. Jeg elsker jo at indrette, og imens børnene var (er) små, har de haft ikke en selvstændig holdning til deres værelse i forhold til interiør, farver osv. Derfor har jeg – med udgangspunkt i børnene, indrettet deres værelser som jeg tænker de bedst muligt afspejler den personlighed de hver især er.

Vores yngste datters værelse ligger i stueplan. De tre store har værelser på loftet, og bedre mulighed for at trække sig lidt fra os andre, hvis behovet opstår 🙂 (læs: det gør det!)  På Martha-Amandas værelse er der knald på farver og mønstre – dog i meget “tøsede” nuancer. Hun er nemlig en pige som elsker rolleleg med udklædningskjoler og dukker. Hun elsker at klæde sig ud, danse og lege hun er prinsesse. Martha-Amanda er en pige, der meget nemt begejstres over smukke ting, glitter og stads. På DBA har jeg ofte fundet fine Disney klæd ud kjoler til hende, og hun elsker at lege prinsesse. Det var derfor også helt fantastisk da jeg sidste år fandt en gammel himmelseng til hende på DBA. Hun var lykkelig, og jeg kan sagtens sætte mig ind i hvor hyggeligt det må være at putte her sammen med alle de bedste dukker og bamser. Værelset er malet i en mørk rosa på den ene væg og tapetseret med det skønneste tapet fra retrovilla på den anden væg. Det er super skønt, og meget tøset. Måske også netop en af årsagerne til det faktisk ikke er ændret siden hun havde babyværelse herinde. Noget af det vi sikkert alle kan huske fra vores barndom er glæden ved at bygge hule, og kravle derind med en lommelygte, en bog og måske en pose slik. Martha-Amanda har sin egen hule på værelset, som er lavet af et gammelt karlekammerskab. Indeni har jeg tapetseret den med blomstret tapet fra retrovilla, og så er der monteret bogholdere i siden, og forhæng man kan trække for. Værelset rummer også køkken og spiseplads og egen garderobe med kjoler, der vil gøre selv de royale misundelige. 🙂

fullsizerender-007

fullsizerender-009

fullsizerender-00e fullsizerender-003

Billedet øverst i indlægget (+ nedenfor) er fra min ekstra datters værelse. Det er faktisk vores allerførste spisebord, som er skåret midt over, og nu udgør et fint skrivebord. Ideen er nem og ganske billig, og synes faktisk det er en ret skøn løsning. Væggen ved hendes seng er også lidt sjov. Den har vi lavet af små rester tapet som er limet op stykke for stykke. I skrivende stund er det dog planen, at vi skal lave nye ting på hendes værelse. Hun har ønsket sig noget andet – mere sejt og mindre nuttet er vel den bedste måde at beskrive det på. Vi har købt noget rigtig lækkert tapet og andre småting, og så er planen der skal ske lidt i efterårsferien.

fullsizerender-002 fullsizerender-016

Indretningen på drengeværelserne er også præget af DIYs og loppefund. Det er selvfølgelig en drenget vinkel, og knap så “pussenuttet” 🙂

Lige nu er jeg i gang med en lille opdatering af Silas på 8 år’ s værelse. Herinde har jeg bl.a. lavet en dip dye inspireret væg, som faktisk giver en ret fed effekt på endevæggen. En anden væg er dog tapetseret  med trælignende tapet, og det spiller ikke helt sammen, så det skal der gøres noget ved. Det vender jeg tilbage til en anden gang. Væggen her er lavet af en rest mørk blå maling og en hvid vægmaling. Malingen er løbende tonet ud, og så har jeg lavet “løbere” med lidt fortyndet hvid maling.

Det nederste værelse er Sebastians. Han er 11 år og har sin helt egen holdning til hvordan et drengeværelse skal se ud (læs: rod, rod og rod). Der skal være plads til pokaler, fodboldplakater og venner, så det er med at tænke lidt kreativt, når værelset ikke er så stort. Lige nu er jeg faktisk ved at kigge efter en eller anden sofaløsning til ham, men det kan vi også vende tilbage til.

img_5368 fullsizerender-003

 

2 kommentarer

  • Regnar

    Det er dejligt at se, at mit skrivebord, (konfirmations gave) bliver brugt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Fedt at være barn – teenager med disse lækre værelser 👍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Finnagården - Topperyd