Forventning

Boligreportage og weekendtur til Bornholm

img_8549

Sidste torsdag var en travl og spændende dag i det lille hjem. Kl. 9.30 fik jeg besøg af en fotograf og en journalist, og kl. 13.45 sad jeg i flyveren på vej til Bornholm.

Siden min opstart på instagram i 2014. er jeg flere gange blevet kontaktet omkring boligreportager. Når man har interessen for denne verden, er det selvfølgelig en kæmpe anerkendelse, når andre tænker vores hjem som så inspirerende, at det kan bære en boligreportage. Især når det er dygtige mennesker, der arbejder med den slags hver dag. Derfor har jeg også flere gange sagt ja, når jeg er blevet kontaktet. Vi har fået lavet 3 almindelige reportager og en julereportage siden 2014. Derudover har lokalavisen været forbi et par gange. Den første reportage blev udgivet i boligliv 2014, hvor den faktisk kom på forsiden. Du kan finde hele boligreportagen lige her .Grunden til at samme hjem har kunne bære flere reportager, er udviklingen i forhold til indretningen. Hvis hjemmet fremstår uden store ændringer (udover interiør) år efter år, er der som udgangspunkt ikke den store interesse i at lave flere reportager. Det kan dog godt lade sig gøre med f.eks. det samme hjem i en sommer og julereportage fra det samme år, fordi der er mulighed for at skabe vidt forskellige stemninger. Hjemme hos os var der altså igen interesse for en reportage anno 2017, da der faktisk er sket en hel del siden 2016, og hjemmet pt. ikke vurderes som overeksponeret på de sociale medier 🙂

Det er en spændende og lidt grænseoverskridende proces, når man inviterer “fremmede” indenfor i sit hjem på den måde. For selvom jeg efterhånden har prøvet det nogen gange, er det altid med tanken – “er det nu godt nok – fint nok – rent nok – spændende nok ….” Denne gang synes jeg dog alligevel, at jeg kunne mærke det ikke fyldte helt så meget i dagene op til. Jeg har selvfølgelig altid en del jeg gerne vil nå, men jeg ved jo også, at vi skal leve i hjemmet op til boligreportagen, og at fotografen sagtens kan finde gode vinkler, selvom det ikke er 110 % clean og opryddet.  Jeg fornemmede dog også, at det dygtige team var godt tilfredse med rammerne, og at vores hjem levede op til de forventninger de havde haft. Der blev taget rigtig mange billeder som jeg nu spændt venter på at se. Og så er det selvfølgelig altid spændende at se hvor boligreportagen ender.

 

fullsizerender-2

Siden reportagen i boligliv 2014 har vi fået lavet yderligere 2 boligreportager af super dygtige boligstylister og fotografer. Det er altid en fornøjelse at have besøg, og spændende at følge processen. Boligreportagen fra 2016, bragt i Femina – kan du finde lige her . I 2015 bestilte Alt for damerne en julereportage – blev bragt i julenummeret i 2016. Du kan se et lille udpluk af julestemningen på slægtsgården nedenfor

image-1

 

I samme øjeblik som fotografen og journalisten var ude af døren, startede jeg minibilen og drønede mod lufthavnen i Billund. Forude ventede der nemlig en dejlig weekend på Bornholm sammen med min kære veninde Rethe. Rethe er for nylig flyttet tilbage til Bornholm efter en årrække i Malmø. Flytningen gav en smule anledning til bekymring, fordi der bare er så langt til Bornholm, og fordi det også er en forholdsvis bekostelig affære at komme derover. Nu er det ikke fordi vi har set hinanden ofte, men det virkede pludselig på mig lidt uoverskueligt, at passe på kontakten med min kære veninde, når hun rykkede helt derover på “øen”. Denne bekymring blev heldigvis gjort til skamme, da jeg fandt ud af at DAT (Danish air transport) flyver direkte fra Billund til Rønne på 50 min. Prisen inkl. håndbagage er fra 898 kr. t/r.  Så da jeg torsdag eftermiddag kl. 14.40 landede i Rønne lufthavn, kunne jeg næsten ikke få armene ned. Det var pludselig ikke så uoverskueligt, at komme til at se min søde veninde flere gange om året alligevel!! Weekenden gik med ren venindehygge (læs: 100 % mortid). Vi havde ikke noget vi skulle nå – andet end en masse snak der skulle indhentes, så vi kunne bare “være”. Rethe har købt et fint lille byhus i den gamle del af Rønne. Husene er skæve og små, og gaderne er belagt med brosten – et sted jeg hurtigt fortaber mig fuldstændigt i. Jeg  synes det er så fint, at man prioriterer at bevare den gamle stil – lige fra brostensgaden til de smukke gadelygter. Glæder mig allerede til at se det til sommer – med stokroser alle vejne. Bornholm rummer jo uden tvivl utrolig meget skønhed – det ved jeg også fra tidligere besøg. Smukke strande, vidunderlig natur og meget charmerende landsbyer med en helt særlig stemning. Det er virkelig en ø man bør besøge, hvis man ikke allerede har været der. Bornholm er også en turist ø, så på denne tid af året er der stille i gaderne, og nogle butikker/værksteder er lukket helt ned. Det var meget specielt at gå tur i Svanekes gade, og føle at vi næsten var de eneste mennesker i byen – her var virkelig tomt (læs: alle de andre var gået i dagli’ Brugsen). Rethe og jeg tog også på loppetur rundt i det bornholmske. Vi besøgte flere små steder, og gjorde nogen rigtig fine fund. Jeg fik noget fint keramik, stentøj og lidt julestads med hjem – billigt og bare så fint. En weekend i godt selskab går hurtigt, og nu er det allerede tirsdag. Er helt sikker på vi snart skal ses igen kære Rethe – Bornholm er ikke så langt væk alligevel.

img_8500 img_8525 img_8523 fullsizerender-004 fullsizerender-002 img_8528

Lidt stemning hjemmefra med de fine loppefund. Vi besøgte bl.a. cykelklemmen i Poulsker (ovenfor) som var et sandt skattekammer. En anden gang skal jeg have lidt mere med end en håndbage 🙂

img_8540

Processed with VSCO with f2 preset

En lille sjov ting fra Rønnes historie, er det lille hus på Vimmelskaftet 11. 25 m2 bebygget 🙂 Er det ikke fint. Fandt et gammelt billede i Rønnes by arkiv, der virkelig også viser hvor velbevaret det faktisk er.

1030060_orig1img_8547

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forventning